Recepten > Auberginetaartje met Beemster >

Aubergine Beemstertaartje

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de sneetjes brood en snijd er rondjes uit zo groot als de auberginesneetjes. Rasp de kaas.
Bestrijk de aubergines aan beide zijden met 2 van de 3 eetlepels olijfolie.
Verhit een grillpan en rooster de plakken aan beide kanten. Bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze met citroensap. Bak intussen in de rest van de olijfolie de kastanjechampignons met de knoflook, het sjalotje en de tijm.
Voeg peper en zout toe. Leg de sneetjes brood naast elkaar in de ovenschaal. Stapel daarop een snee aubergine, een beetje kaas, weer aubergine, het paddenstoelenmengsel en de rest van de kaas. Zet de taartjes 10-15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
Tip: Neem in plaats van aubergine eens courgette.
Ingrediënten
150 g Belegen Beemster
4 sneetjes witbrood
3 eetlepels olijfolie
1 aubergine, in 8 sneden van 1 cm
peper en zout
2 eetlepels citroensap
200g gesneden kastanjechampignons
1 teentje knoflook, geperst
1 sjalotje, gesnipperd
1 eetlepel verse tijm, gehakt