
Neem de Beemsterkazen uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen, minstens 15 min. Rangschik de kaas en alle andere ingrediënten naar keuze en inspiratie op een kaasplank. Snijd van elk stuk Beemster vast een paar blokjes.
Voor de spicy Beemsterdip:
1 Laat de spinazie in een pan slinken. Snijd ondertussen de jalapeño peper in stukjes. Rasp de Beemster Extra Oud.
2 Doe de spinazie, jalapeño, roomkaas en artisjokharten in een hoge beker en pureer met een staafmixer.
3 Doe de dip in een pan, voeg de geraspte kaas toe en laat al roerend smelten. Serveer de dip warm, lauw of koud.
Voor de uienchutney:
1 Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen. Verhit de olijfolie in een pan en bak de uien met het laurierblad en korianderzaad op laag vuur ca. 25 min. tot de uien gekaramelliseerd zijn. Roer regelmatig.
2 Voeg de azijn en suiker toe en verhit nog 5 min. Breng de chutney op smaak met peper en zout. Verwijder de laurier en doe de chutney in een goed schoongemaakt (jam)potje. Laat afkoelen. De chutney die je over hebt, kun je afgesloten in de koelkast bewaren.