4 Beemster Burgers

 

Verhit 1 el olie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons ongeveer 10 min. of totdat ze zacht zijn. Doe ze in een kom en dek losjes af met folie.
Bak intussen de bacon krokant in een pan zonder olie of boter, in ongeveer 5 min. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd de bacon dwars door..
Vorm 4 hamburgers van het gehakt van elk 55 gram. Verhit de rest van de olie in een pan. Breng de hamburgers op smaak met zout en peper en bak 3 min. Keer de hamburgers en bak nog 2 min. Zet het vuur laag.
Bestrooi 2 hamburgers met geraspte Beemster Extra Belegen, 2 hamburgers met Beemster XO. Plaats een deksel op de pan en laat de kaas smelten.
Bestrijk de onderste helften van 2 pistolets met 1 el barbecue saus. Leg de Beemster Extra Belegen hamburgers erop. Verdeel de gebakken champignons en uien erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Bestrijk de onderste helften van 2 broodjes met 1 el mayonaise en beleg elk met 1 blaadje kropsla en een plakje tomaat. Leg de Beemster XO hamburgers erop, beleg elk met 2 stukken bacon en dek af met de bovenste helften van de broodjes.


Ingrediƫnten
1 kleine ui, gepeld in ringen gesneden
2 el zonnebloemolie
40 g champignons gesneden
2 dikke stukken bacon
220 g rundergehakt
35 g geraspte Beemster Extra Belegen
35 g geraspte Beemster XO
2 el barbecue saus
4 pistolets
2 el mayonaise
2 blaadjes kropsla
1 tomaat gesneden