Verfijnd en Kruidig

Gin-tonic blijft populair maar met gin kan je nog talloze andere cocktails verzinnen. De rabarbersiroop zorgt voor een originele smaak die een prima match vormt met de carpaccio van belegen Beemster.

Zo maak je de Cocktail:
• Meng de gin met de rabarbersiroop en het sap van ½ limoen. Leng aan met spuitwater naar smaak.
• Serveer in een glas met ijsblokjes. Garneer met een schijfje limoen en een takje rozemarijn.

De Beemster carpaccio style:
• Hak ½ rode chilipeper fijn en rasp de gember tot je 1 koffielepel hebt.
• Meng voor de dressing 1 eetlepel honing, 3 eetlepels olijfolie, het sap van ½ citroen, 1 koffielepel gember, 1 koffielepel oreganoblaadjes, peper en zout.
• Snijd de Beemster in driehoeken en giet de dressing erover. Serveer met de cocktail.

Ingrediënten
Nodig voor 1 cocktail:
5 cl gin,
4 cl rabarbersiroop,
½ limoen,
1 takje rozemarijn,
ijs

Hapje voor 4 personen:
200 g sneetjes belegen Beemster,
½ rode chilipeper,
1 citroen,
3 cm gember,
enkele takjes verse oregano,
1 eetlepel honing,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout