Beemster hartige taart

Rasp de Beemster. Snijd de tomaten in plakken en bestrooi met zout (draineer ze voor 30-60 min.) Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en plaats het in de vorm.

Bak het deeg in 15 min. voor op 180°C. Laat het afkoelen. Smeer de bodem in met Dijon mosterd en verdeel de helft van de verse basilicum en bieslook hierover.

Verdeel de gesneden tomaat over de schotel. Mix de mayonaise met de worcestershire saus, de geraspte Beemster en de overgebleven basilicum en bieslook. Verdeel de mayonaise mix over de tomaten.
Plaats de hartige taart in de voorverwarmde oven (180°C) en bak in 40 - 45 min. gaar.

Ingrediënten
250 g Belegen Beemster kaas
1,3 kg tomaten
400 g deeg (mix voor hartige taart)
2 el Dijon mosterd
90 gr verse basilicum
12 gr (verse) bieslook
220 mayonaise
1 tl worcestershire saus
Keukengerei
Ovenschotel +-20 cm