Exotisch en Pittig

Er is geen alcohol nodig voor deze exotische mocktail met ananas en gemberbier. Geniet ervan bij de pittige kaashoorntjes met popcorn!

De Mocktail:

• Schil de ananas en snijd in stukjes. Doe de ananas, 2 ijsblokjes, het sap van 1 limoen en 3 blaadjes munt in een blender.
• Giet een laagje ananaspuree in een glas en leng aan met gemberbier. Garneer met ananasblad en serveer onmiddellijk.

Zo maak je de Beemster Hoorntjes:
• Meng de popcorn met de gefrituurde uitjes, 1 eetlepel olijfolie, een snuifje zout, een snuifje gerookt paprikapoeder, wat peper en de blaadjes van het takje tijm.
• Snijd de sneetjes Beemster in twee en verwijder de schil. Rol de plakjes op tot hoorntjes en zet ze vast met een prikker of in een klein glaasje. Vul de hoorntjes met de gekruide popcorn.

Ingrediënten

Nodig voor 1 mocktail:
¼ ananas,
100 ml gemberbier,
1 takje munt,
1 limoen,
2 ijsblokjes

Voor 2 hoorntjes:

2 plakjes jonge kaas,
4 eetlepels kant-en-klare popcorn,
1 eetlepel kant-en-klare gefrituurde uitjes (Bicky-uitjes), gerookt paprikapoeder,
1 takje tijm,
olijfolie, peper en zout.