Blije Koeien, Blije Boeren, Blije Aarde

 

 

Onze missie :

De meest natuurlijke, meest duurzame – op authentieke wijze gemaakte – lekkerste kaas bij zoveel mogelijk consumenten brengen, dit met respect én toegevoegde waarde voor alle stakeholders inclusief dier en milieu.Duurzaamheid in de breedste zin is voor Beemster altijd al het leidmotief geweest :
Ons verhaal is er één van echtheid en authentieke waarden, van traditie en respect voor de natuur, van tijd en rust maar vooral van permanente zorg en eerbied voor ingrediënten en receptuur. Gebaseerd op 4 unieke pijlers;


 

 1. Terroir


De Beemster kwaliteit begint in de unieke Beemster polder, die in de 17de eeuw werd gewonnen op de zee. De grond bestaat uit blauwe zeeklei waardoor het gras een eigen ziltheid heeft . De koeien kunnen hier zoveel mogelijk – als het weer het toelaat - van genieten.
Deze polder is door UNESCO erkend als werelderfgoed !


 

 

2. Melk


440 erg professionele veehouders verzorgen de koeien bijzonder goed. Zo laten ze de koeien gemiddeld wel 1800 uren per jaar in de wei lopen, veel meer dan in elke andere regio. Zo zorgen deze blije koeien voor extra gezonde en lekkere melk.

 

3. De Kaasmakerij


In de Beemster Kaasmakerij wordt op basis van een eeuwenoud recept met een combinatie van moderne technieken en ambachtelijke elementen op een volstrekt unieke wijze kaas gemaakt. Zo wordt de wrongel nog met de hand geroerd omdat dit essentieel is voor de fijnste smaakontwikkeling van de kaas.


 

4. Rijping


De vers gemaakte Beemster wordt, nadat hij een tweetal weken gedroogd is, overgebracht naar onze speciaal ingerichte kaasrijperij in de Belgische Kempen. In perfecte omstandigheden, bij de ideale temperatuur en luchtvochtigheid, doet hier de tijd - en alléén de tijd - zijn werk .
Volledige natuurrijping tot wel drie jaar lang ten dienste van de perfecte kaassmaak

Deze vier pijlers zijn de kernwaarden van onze BeemsterKaas.
Bovendien is de Beemster-kaasmakerij de groenste kaasmakerij ter wereld en gebeurt de rijping 100 % energieneutraal.


Maximaal respect voor mens, dier en milieu !

Zo worden ze lekker, echt lekker...