Over Beemster > Duurzaamheid >

 

 

 


Blije Koeien, Blije Boeren, Blije Aarde

 

Duurzaamheid is voor BEEMSTER al vele jaren het Leidmotief. Door de zeer professionele veehouders worden de koeien bijzonder goed verzorgd. Aan Beemster wordt van bij de melk tot aan de gerijpte kaas de grootste zorg besteed. Het verhaal van Beemster is er een van echtheid en authentieke waarden, van traditie en respect voor de natuur. Van tijd en rust maar vooral van permanente zorg en eerbied voor ingrediënten en receptuur.
De Beemster kwaliteit begint in de unieke Beemster polder, eeuwen geleden op de zee gewonnen. Hierdoor heeft het gras een eigen ziltheid waar de koeien haast permanent van mogen genieten. In de Beemster Kaasmakerij wordt op basis van een eeuwenoud recept nog op ambachtelijke manier kaas gemaakt. Dit gebeurt nog met respect voor het milieu, voor de dieren en voor de mensen. De vers gemaakte Beemster – een piepjonge kaas van nauwelijks 14 dagen – wordt na bereiding overgebracht naar onze ‘stille’ Kempen om daar verder te evolueren. De tijd doet hier zijn werk, in alle rust en kalmte, volledig ten dienste van de smaak.


Zo worden ze lekker…echt lekker.