Over Beemster > Ons Verhaal >

 

Onze missie : Blije Koeien, Blije Boeren, Blije Aarde

 

 

  

 

 


 

 

Duurzaamheid is voor BEEMSTER al vele jaren het Leidmotief. Door de zeer professionele veehouders worden de koeien bijzonder goed verzorgd. Aan Beemster wordt van bij de melk tot aan de gerijpte kaas de grootste zorg besteed. Het verhaal van Beemster is er een van echtheid en authentieke waarden, van traditie en respect voor de natuur. Van tijd en rust maar vooral van permanente zorg en eerbied voor ingrediënten en receptuur.

 

 Ons Verhaal is gebaseerd op deze 4 belangrijke pijlers:

  

1. Terroir
De Beemster kwaliteit begint in de unieke Beemster polder, die in de 17de eeuw werd gewonnen op de zee. de grond bestaat uit blauwe zeeklei en hierdoor heeft het gras een eigen ziltheid waar de koeien haast permanent van mogen genieten.

 

 

 

 

 

2. Melk

Onze 450 boeren laten de koeien minstens 1800 uren per jaar in de wei lopen. Zo zorgen de blije koeien voor de gezonde en lekkere melk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Kaasmakerij

In de Beemster Kaasmakerij wordt op basis van een eeuwenoud recept nog op ambachtelijke manier kaas gemaakt. De wrongel wordt bijvoorbeeld nog met de hand geroerd. Dit zorgt voor de fijnste smaakontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 4. Rijping

De vers gemaakte Beemster – een piepjonge kaas van nauwelijks 14 dagen – wordt overgebracht naar onze speciaal ingerichte rijpingshallen in de Belgische Kempen. De tijd - en alléén de tijd -  doet hier zijn werk. Volledig ten dienste van de smaak, 100% natuurlijk!

 

 

Dit alles gebeurt in de groenste kaasmakerij ter wereld en in een volledig energieneutrale rijping, met maximaal respect voor mens, dier en milieu!

Zo worden ze lekker, echt lekker...