Krachtig en fruitig

Wist je dat thee een uitstekend ingrediënt is voor een mocktail? De hibiscusthee in dit recept krijgt een mooie aanvulling met fruitige smaken, ideaal bij dit bijzondere miniburgertje met watermeloen en oude Beemster.

De Mocktail:
• Breng 200 ml water aan de kook, voeg een zakje hibiscusthee en 1 koffielepel rietsuiker toe en laat enkele minuten trekken. Laat afkoelen en zet in de ijskast gedurende minstens een uur.
• Pers de sinaasappel. Meng het sap met de hibiscusthee.
• Snijd de perzik in stukjes. Doe de stukjes perzik, twee blokjes ijs en een takje tijm in een glas en overgiet met de hibiscusthee.

De Miniburgers maak je zo:
• Schil de meloen en snijd in stukken van ½ cm. Steek acht ronde vormpjes uit de meloen, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.
• Verhit een grillpan en gril de meloen kort aan één zijde. Laat afkoelen. Doe de blaadjes basilicum, pistachenootjes en 1 eetlepel olijfolie in een vijzel en stamp fijn tot een smeuïge saus. Steek vier ronde vormpjes uit de sneden Beemster.
• Beleg de meloen met een rondje Beemster, een beetje pistachesaus, wat rucola en eindig met een rondje meloen. Zet eventueel vast met een prikker en serveer bij de mocktail.

Ingrediënten

Voor 1 mocktail:
1 zakje hibiscusthee,
1 sinaasappel,
1 takje tijm,
1 koffielepel rietsuiker,
½ perzik

4 miniburgers:
1 stuk watermeloen,
2 dikke sneden (of 3 sneetjes op elkaar) oude Beemster,
2 eetlepels pistachenootjes,
8 blaadjes basilicum,
handvol rucola,
olijfolie, peper en zout