LICHT ♥ LUCHTIG

BeemsterLite Gerijpt & Westmalle Extra
BeemsterLite is een lactosevrije lightkaas die 35% minder vet bevat en toch heerlijk rijkelijk smaakt. Het aroma is romig, licht fruitig en karaktervol met een aangename, zachte en evenwichtige nasmaak. Het perfecte bier voor erbij? Een even frisse als verrassende Westmalle Extra.

Waarom dat biertje?
We kennen Westmalle van zijn Tripel, maar twee keer per jaar brouwen de trappisten ook een licht, geraffineerd blond bier (4,8% vol.) op basis van echte hopbellen en de fijnste gerstemout. Oorspronkelijk wilden ze een bier maken dat alleen de monniken zelf bij het middagmaal zouden drinken, nu vind je het gelukkig ook in heel wat drankcentrales. Het bier is luchtig en toch lekker moutig met verfijnde bitters, heerlijk bij de elegante BeemsterLite op een warme lente- of zomerdag. Eerder fan van brouwerij St. Bernardus? Ook de monniken daar brengen een luchtige Extra op de markt.

ROMIG ♥ FRIS

Jonge Beemster & Bavik Super Pils
De Jonge Beemster rijpt vijf weken lang. De smaak is fris en romig, de textuur stevig en de nasmaak hartig. Voor een mooie romance drink je er een hoppige en frisse pilssoort bij: de Bavik Super Pils.

Waarom dat biertje?
De Bavik Super Pils (5,2% vol.) matcht zo goed met Jonge Beemster omdat hij traditioneel gebrouwen wordt, met aromahop. Zijn frisheid en natuurlijke heldere kleur dankt hij aan een heel lange en koude lagering van dertig dagen en zijn volle smaak dankt hij aan het feit dat alle ingrediënten meteen aan het brouwwater worden toegevoegd. Zijn fruitige en moutige toetsen en het subtiele hopbitter versterken het hartige karakter van de Jonge Beemster, terwijl zijn hints van mout en wegebbende mousse op de tong mooi versmelten met de romige kaas.

PITTIG ♥ KRACHTIG

Belegen Beemster & La Trappe Blond
De vier maanden gerijpte Belegen Beemster houdt het midden tussen jong en oud. De fijne kaas komt langzaam tot volle expressie en is pittig en zacht tegelijk, met een heerlijke smaakdiepte die lang nazindert. De perfecte minnaar voor deze Beemster? Een fijn, goed verteerbaar en – zeker in de zomermaanden – lekker fris degustatiebier: de La Trappe Blond.

Waarom dat biertje?
Met zijn matige alcoholgehalte van 6,5% vol. houdt de La Trappe Blond mooi het midden tussen pils en sterk degustatiebier. Dit biertje is perfect in evenwicht met de pittige kaas: dorstlessend, smaakvol en krachtig genoeg om met zijn lange afdronk de fijne, hartige nasmaak van de Belegen Beemster te begeleiden. Voor de fans van klassiek Belgisch bruin zijn de Dubbel van Westmalle (7% vol.) of de Augustijn Donker (8% vol.) ook heerlijke alternatieven.

KARAKTERVOL ♥ INTENS

Oude Beemster & Hopus
De Oude Beemster rijpt een vol jaar en zo zorgen de natuurlijke zoutkristallen voor een rijk, karaktervol, lekker rond en volhartig smaakpalet. We houden het zomers, fris en licht verteerbaar met een intens smakende maar ook verfrissende, koperkleurige Hopus (8,3% vol.).

Waarom dat biertje?
De Hopus is voor brouwer Paul-Emile Lefebvre een bijzonder biertje, want hij brouwde het de eerste keer speciaal voor zijn huwelijk. Hij experimenteerde daarvoor met vijf zeldzame Europese hopsoorten en kon maar net op tijd zijn ‘Cuvée des Mariés’ (‘brouwsel van de gehuwden’) presenteren. Is er iets mooiers dan de liefde tussen kaas en bier te beklinken met een perfect huwelijk? De intense smaak van Oude Beemster verstrengelt prachtig met de gebalde kracht van de Hopus. Fan van Duvel (Tripel Hop)? Ook een smakelijke optie!