Recepten > Bladerdeeg Kaashapjes uit de oven >

Beemster Bladerdeeghapjes

 

Verwarm de oven voor op 210ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Ontdooi het bladerdeeg en snijd de plakken diagonaal door. Smeer de randjes van het bladerdeeg een beetje in met ei. Doe in het midden van de plakjes een beetje mosterd.
Leg hierover een blokje kaas van zelfde grootte.
Vouw het plakje deeg dubbel, druk de randen aan met een vork zodat het goed vast zit. Vouw één van de langste uiteinden nog een keer terug en druk dit ook even aan. Op deze manier zit het bladerdeeghapjes goed dicht en kan de kaas er niet uitlopen.
Bestrijk de bladerdeeghapjes met ei, bestrooi met een beetje peper en zout en strooi de sesamzaadjes erover.
Kan uiteraard ook zonder sesamzaadjes.
Bak de kaashapjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

TIP: Je kan heel fijne paprikablokjes en/of ajuinsnippers toevoegen aan de kaas.


Ingrediënten

• plakjes roomboter bladerdeeg
• ei
• mosterd
• belegen Beemster
• sesamzaadjes
• peper en zout

 

Optie:ajuinsnippers, paprikablokjes