De ultieme Beemsterpannenkoek

Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
Bak de plakjes ontbijtspek in ca. 5 min. krokant in een koekenpan zonder olie of boter. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Maak de pan schoon.
Snijd elke plak kaas in 3 lange repen. Verhit een klontje boter in de schoongemaakte koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.

Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om, leg er 3 repen kaas op en bak nog 1 min. zodat de kaas smelt. Keer de pannenkoek nu nogmaals en laat nog ca 2 min. bakken op de kaaskant, zodat de kaas een beetje krokant wordt. Houd de pan in beweging zodat de kaas niet aanbakt. Serveer 2 plakjes uitgebakken spek bij of op de pannenkoek, eventueel samen met een lepeltje appelsiroop.
Bak zo nog 5 pannenkoeken. Eet elke pannenkoek wel meteen op als hij uit de pan komt, dan is hij echt het allerlekkerst!

 


Instagram-tip
Maak extra veel pannenkoeken om een pannenkoekentaart te maken. Stapel de pannenkoeken op met plakjes knapperig spek ertussen en besprenkel de taart met ahornsiroop in plaats van appelstroop. Gelukt? Maak de foto en snijd vervolgens in puntjes.

 

Ingrediƫnten

Voor 2 personen (6st); 25 min.

300 g tarwebloem
1 snuifje zout
2 eieren
500 ml halfvolle melk
12 plakjes ontbijtspek
6 plakken Beemster Belegen
30 g ongezouten boter
eventueel appelsiroop

Keukengerei
grote beslagkom
klopper
koekenpan met goede anti-aanbaklaag