Warm de oven voor op 180°C.

Pel en plet de knoflook en hak de verse kruiden heel fijn. Meng de knoflook, de kruiden, de chilivlokken en een snuf zout met de olijfolie. Rasp de kaas.

Duw met een uitsteekvorm (+/-7 cm ø) rondjes uit het pizzadeeg en besmeer ze met de kruidenolie.

Leg een koffielepel gemalen kaas op elk rondje en rol dit op tot een balletje.

Leg de kaasballetjes verspreid op een bakplaat, besmeer ze met eigeel en bak ze in de oven gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.

Ingrediënten

2 rollen kant-en-klare pizzadeeg,
1 eigeel,
250 g Beemster Jong Belegen of Belegen

Voor de kruidenolie:
2 teentjes knoflook,
1 koffielepel chilivlokken,
handvol verse kruiden (basilicum, peterselie, dragon, …)
80 ml olijfolie,
peper en zout