Recepten > Apero > Kaassoesjes Beemster >

Beemster Soezen

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng in een pan de boter, melk en water aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de bloem toe. Roer met een houten lepel totdat het deeg droger begint te worden en loslaat van de pan, ongeveer 2 min.
Schep het deeg in een kom en laat 2 min. afkoelen. Roer er één voor één de eieren erdoor - voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.
Roer de helft van de Beemster erdoor. Schep het deeg in een spuitzak (of vul een stevige plastic zak en knip 1 cm van een van de hoekjes van de zak).
Spuit bergjes met een doorsnede van +- 2,5 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor 5 cm tussenruimte.
Bestrooi met de rest van de Beemster en bak in 20 min. goudbruin.
Ingrediënten

Voor 8 personen, 35 min;

115 g boter
125 ml volle melk
125 ml water
120 g bloem
4 eieren
200 g Beemster Oud, geraspt

Keukengerei
Spuitzak of stevige grote plastic zak
Bakpapier