Kalfsrolletjes met bacon portsaus

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de kalfsschnitzels naast elkaar.
Klop ze eventueel nog iets platter. Bestrooi ze met peper en zout en leg op iedere schnitzel 2 plakjes bacon en 2 sneetjes kaas met daarop een blaadje salie of basilicum. Rol de schnitzels met vulling strak op en steek ze vast met een cocktailprikker. Verhit de olijfolie en bak de vleesrolletjes rondom bruin. Schep ze uit de pan in een ovenschaal en zet ze
15 minuten in het midden van de oven. Blus het bakvet af met de port en voeg de fond of de bouillon toe. Kook dit mengsel in tot 1/3. Bind de saus door er, van de warmtebron af, vlokjes koude boter door te kloppen.
Tip: Neem in plaats van kalfsschnitzels kalkoenschnitzels.
Ingrediënten
8 sneden Belegen Beemster
4 ongepaneerde kalfsschnitzels
versgemalen peper en zout
8 plakjes bacon
8 blaadjes salie of basilicum
3 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine
1 teentje knoflook, gepeld
100 ml rode port
200 ml runderfond of vleesbouillon
30 g koude boter, in stukjes