Vurig en Knapperig

Tequila komt uit Mexico en wordt gedistilleerd uit het sap van de agave. Met pompelmoes en zelfgemaakte muntgranité erbij vormt deze cocktail een ideale begeleiding voor een krokant broodrolletje met Beemster en asperges.

Voor de Tequila cocktail;

• Zet voor de muntgranité een pannetje op het vuur met 150 ml water, 60 g suiker en het sap van een limoen. Laat twee minuten koken, haal van het vuur en laat afkoelen. Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze toe aan het suikerwater. Giet in een bakje en ga er elk uur met een vork door om los te maken. Herhaal dat tot je een korrelige structuur krijgt. Laat in de diepvries staan tot kort voor het serveren.
• Doe de tequila, het pompelmoessap, de agavesiroop en een ijsblokje in een shaker. Meng goed.
• Giet in een glas en voeg een scheutje spuitwater toe. Garneer met schijfje pompelmoes en de muntgranité.

Zo maak je de broodrolletjes;

• Stoom of kook de asperges beetgaar.
• Verwijder de korst van het brood. Rol het brood plat met een deegrol. Leg elke snede brood op een stuk plasticfolie, besmeer ze met een beetje pesto en beleg met ½ sneetje Beemster. Leg op een uiteinde een of meer asperges en rol het brood met de plasticfolie stevig op. Leg de rolletjes minstens een uur in de koelkast. Rasp de (oude of overige) Beemster en meng met het paneermeel.
• Verwijder de plasticfolie en wentel de rolletjes eerst door de bloem, daarna door de geklutste eitjes en eindig in het paneermeel met de Beemster.
• Bak de rolletjes goudbruin in voldoende olijfolie. Snijd in twee en serveer met de cocktail.

Ingrediënten

Nodig voor 1 cocktail:
5 cl tequila,
5 cl pompelmoessap,
1 theelepel agavesiroop,
spuitwater,
1 ijsblokje,
1 schijfje pompelmoes
Voor de muntgranité: handvol verse muntblaadjes, 150 ml water, 60 g suiker, 1 limoen

Nodig voor 4 rolletjes:
4 sneden wit of lichtbruin brood,
2 sneetjes jonge of light Beemster,
1 stuk extra oude Beemster(40 g),
12 mini- of 4 grote groene asperges,
2 eetlepels pesto naar keuze,
2 eitjes,
3 el bloem,
3 eetlepels paneermeel,
olijfolie.