De Mexicaanse Spierbundel

Pel en snipper de rode ui fijn. Hak de koriander fijn. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 1 mespunt chili vlokken, 1 mespunt gerookt paprikapoeder, 1 eetlepel mayonaise, rode ui, mais en de gesnipperde koriander. Kruid bij met peper en zout. Zet fris weg. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de kipfilet rondom rond goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout. Snijd de kipfilet in stukken. Pel en snijd de avocado met behulp van een dunschiller in dunne schijfjes. Besprenkel met limoensap (tegen het verkleuren). Beleg de hamburgerbroodjes met de maissalade, de gebakken kip. Laat het sneetje Beemster smelten op de kip. Daarbovenop de avocado, wat extra koriander en chilivlokken. Sluit het broodje.

Smakelijk!

Ingrediƫnten
2 sneetjes Beemster light,
2 volkorenbroodjes,
180 g kipfilet,
1 avocado,
1 rode ui,
1 limoen,
5 blaadjes koriander,
100 g zoete mais,
chilivlokken, gerookt paprikapoeder,
1 eetlepel mayonaise,
olijfolie, peper, zout