Recepten > Dinner > Witlooftaartjes met zalm en Beemster >

Witlooftaartjes met zalm en Beemster

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de taartvormen met bakpapier of vet ze licht in. Leg het
bladerdeeg in de vormen. Druk de naden met duim en wijsvinger tegen
elkaar aan. Snijd het overtollige deeg weg. Prik de deegbodem hier en
daar in met een vork. Bak het deeg.

Rasp de Belegen Beemster.

Verhit de olijfolie en roerbak hierin de
witlofreepjes en het sjalotje met peper en zout 3 minuten.

Schep de helft van de kaas erdoor en verdeel het mengsel over de deegbodems. Leg de zalmblokjes erop.

Klop de eieren los met de room en curry poeder en giet dit over de
taartvulling. Strooi de rest van de kaas erover en bak de taartjes in 20-
25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker met
tomatensalade.
TIP Vervang de helft van de Belegen Beemster door Oude Beemster en
voeg deze toe aan het witlofmengsel.

Ingrediënten
150 g Belegen Beemster
6 lapjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
1 eetlepel olijfolie
300 g witlof, in reepjes
1 sjalotje, gesnipperd
versgemalen peper en (zee)zout
200 g zalmfilet, in kleine blokjes
4 eieren
200 ml kookroom of crème fraîche
mespunt curry poeder
Materialen 4 taartvormen Ø ca. 12 cm
of taartvorm Ø 24-26 cm (bakpapier)